Despre model

A treia generatie a popularului model SUV - SORENTO are un design improspatat, cu elemente sofisticate si de detaliu ale suprafetelor.

 

 

Mai lung, mai lat si cu un ampatament (distanta interaxiala) marit, Noul Sorento se bazeaza pe succesul modelelor anterioare, cu plusuri evidente la capitolele design, spatiu interior si numeroase dotari inovative.

 

Acest nou model reprezinta o adevarata evolutie, incorporand elemente vizuale moderne, inspirate de conceptul KIA CROSS GT, prezentat la Salonul Auto de la Chicago in 2013.

 

Designul exterior apartine Studioului de Design de la Namyang (Korea), dar este de remarcat participarea activa a studiourilor Kia din Frankfurt si Irvine (California).

 

Partea frontala se distinge printr-o grila radiator de dimensiuni crescute (mai ales in inaltime), cu un model distinctiv tridimensional in forma de diamant si cu lampile fata aduse mult spre spate.

 

Fata de modelul anterior - linia plafonului este coborata, linia mijlocie a masinii este ridicata, iar liniile hayonului sunt mai inclinate si mai rotunjite.

 

Aspectul fluid este accentuat prin cresterea lungimii totale (cu 95 mm, la 4.780 mm), prin reducerea inaltimii totale (cu 95 mm, la 1.685 mm) si prin marirea ampatamentului (distanta interaxiala) (cu 80 mm, la 2.780 mm).

 

Toate acestea ofera mai mult spatiu intrior pentru toti pasagerii celor 3 randuri de locuri (in total - 7 locuri).

 

Premiera europeana a modelului a fost programata pe 2 octombrie 2014, la Salonul Auto de la Paris.