Lansarea modelelor Kia pro_cee’d GT și cee’d GT va avea loc in 2013

(SEOUL) 4 Decembrie, 2012 - Modelele Kia pro_cee'd GT si Kia cee'd GT, primele modele compacte sportive ale constructorului auto coreean, vor fi lansate pe piață la mijlocul lui 2013. 

Cele 2 modele GT vor fi echipate cu o nouă versiune a motorului de 1.6 litri GDI, bi turbo. Propulsorul va beneficia de o putere maximă de 204 CP, cu 51% mai mult decât motoarele non-turbo, iar cuplul maxim va fi de 265 Nm.

Cuplate la o cutie de viteze manuală în 6 trepte, noile modele vor putea accelera de la 0 la 100 Km/h în aproximativ 7.9 secunde.

Îmbunătățirile aduse șasiului și sistemului de suspensii vor asigura că aceste performanțe ale noilor compacte sportive vor beneficia de caracteristici dinamice de excepție.

Pentru a se diferenția de versiunile obișnuite, cee'd GT si pro_cee'd GT vor beneficia de caracteristici unice ce vor evidenția și mai mult comportamentul dinamic și o experiență unică de condus.

Astfel, noile grile, barele de protectie cu fante mai generoase, evacuarea dubla, luminile de zi cu patru LED-uri cu aspect de bijuterie, jantele din aliaj usor de 18 inch, etrierii de frana de culoare rosie si culorile speciale pentru caroserie vor adăuga un plus de emoție și caracter noilor modele.

Pentru interior vor exista scaune sport Recaro, pedale cu suport metalic și materiale noi pentru bord, volan și schimbător ce vor contribui la imaginea sportivă a compactelor sportive.

Viitoarele Pro_cee'd GT și Cee'd GT vor fi produse la uzina slovacă din Zilina, începând cu mijlocul anului 2013 iar premiera mondială a acestor modele va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.